JDS6600 - bug v burst modu

nebo nechápu jak to má fungovat. Pro testy analogové části telegrafního dekoderu potřebuji přerušovaný tón. Použít na toto burst mód není úplně ideální, protože burst začíná i končí na začátku periody nosné, přičemž v pauze je ticho, což řekněme usnadňuje práci fázovému závěsu v demodulátoru, nicméně na první testy by to stačit mělo. (V pokračování po tom budu muset hodit nějakými pseudonáhodnými daty a přimíchat do signálu šum, nicméně to se daného tématu netýká.)

Setup 1: 

CH1 na kmitočet 600Hz, sinus, CH2 na kmitočet 1Hz, obdelník, duty cycle 50%, phase 0, MOD v režimu BST 300 period. Půlvteřinové pípání s vteřinovým opakováním na CH1, náběh modulace souhlasí se sestupnou hranou CH2 (a nejde to zaboha změnit), nicméně toto je OK.

Setup 2: 

dtto jen počet period nastaven na 50, takže pípání nemá ½ vteřiny, ale 1/12 vteřiny (8.33%). Náběh modulace se stále shoduje se sestupnou na CH2, takže pořád OK.

Setup 3: 

dtto jen duty cycle CH2 nastaven na 16.5%. Očekávám, že náběh modulace se bude shodovat se sestupnou CH2, jenomže tak tomu není. Výstup vypadá takto:


Kanál 1 osciloskopu je spojen s CH1, kanál 2 s CH2 generátoru. Co to sakra je? To je prostě „nějak“ posunuté, ale proč? Viditelně to nějak souvisí s nastavením duty cycle, ale prozatím nechápu jak. Mimochodem, ten před cca rokem popisovaný glitch též nějak souvisel s duty cycle, to je nějaké nemocné místo toho generátoru.

Komentáře